söndag 28 november 2010

Sko, skolåda och sminkväska

Det har inte varit så mycket bloggande den här veckan. Ber om ursäkt för det, men jag har verkligen haft fullt upp med alla förberedelser inför helgens tårtor. Jag lägger ofta ner ganska många timmar på att planera och göra skisser för mina tårtor, men det är ju inte roligt för någon att läsa om :o) Och antagligen skulle ni bli rädda om ni såg mina skisser, för jag är inte särskilt bra på att rita. Tur att det bara är jag som ska förstå dom! Hihi!

Det här var i alla fall första tårtan ut. Marina gillar skor, smycken, smink m.m så jag gjorde en skolåda och sminkväska. Allt som allt var det ca 40-45 bitar så jag gjorde skolådan i 2 våningar och täckte sedan hela med marsipan för att det skulle se ut som en låda.

Jag gillar att göra den här typen av blomma/ros. Den är söt, men går snabbt och lätt att göra.

Dragkedjan var lite pillig att göra. Målade den med silver för att den skulle se verkligare ut.

Det är roligt att göra skor och denna gången ville jag utveckla mig lite så jag använde mig av 2 färger och en annan modell. Jag har använt mig av en plastleksak för att göra stygnen, men nästa inköp blir nog ett riktigt stitching wheel tror jag.
Ljusa bottnar (vaniljsmak)
Vit chokladmousse och blåbärsmousse
Smörkräm (vaniljsmak)
Marsipan/Sugarpaste
Sandaletten är gjord i gumpaste

18 kommentarer:

  1. Helt fantastisk tårta! Fina detaljer, och väldigt välgjord helhet! Förstår att det tar en hel del tid med förberedelserna...ser med spänning fram emot nästa fina tårta. :-)

    SvaraRadera
  2. Så underbara saker du gjort, helt fantastiska, sminkväskan blev ju så fräck

    SvaraRadera
  3. Underbar! Så fina detaljer. Dragkedjan ser ju så verklig ut!

    SvaraRadera
  4. Wow... den är superfin! Vilka detaljer. Kan förstå att det var ett pilljobb att göra dragkedjan, men vad fin den blev! Jag skissar också, men det är inte alltid det blir som jag från början har tänkt. Under tårtandets gång blir det ofta en eller flera ändringar (beroden på antingen tidsbrist eller att jag kommer på något bättre). Jättefin tårta!

    SvaraRadera
  5. WOW tappar hakan. Vad snyggt

    SvaraRadera
  6. Vilken COOL tårta, som en dröm för en 18-åring :) Skorna och dragkedjan är helt otroliga, jättebra gjort!!

    SvaraRadera
  7. Du är så duktig! Underbart fin tårta!

    SvaraRadera
  8. tror snart att jag tvingar dig till att öppna eget!!! :)

    SvaraRadera
  9. wow vilken tårta! Verkligen superfin och välarbetad. Dragkedjan såg jätteverklig ut. Gillar alla detaljer och skon var också jättefin =)

    SvaraRadera
  10. Riktigt Cool tårta, fick lite Sex and the City-känsla. Skon var riktigt bra!

    SvaraRadera
  11. Så himla snygg tårta!
    Superläcker!!

    SvaraRadera
  12. Men hjälp vilken fin tårta! Så välgjord och supersnygga detaljer! Hoppas du har en fin första advent =)

    SvaraRadera
  13. Helt galet vilken läcker tårta! Snyggt jobbat!

    SvaraRadera
  14. Helt galet fin tårta! Du säger att du inte kan rita, men göra tårtor är du verkligen ett proffs på! Hur får du locket att ligga så snyggt på "lådan" jag har försökt, och det fick göras om helt och på ett annat sätt, så duktig är jag på det...

    SvaraRadera
  15. Åh, denna är verkligen helt underbar! Du är fantastiskt duktig måste jag säga!

    SvaraRadera
  16. Hej!
    Har tittat på din sida någon gång förut och blev helt tagen. Jag brukar titta på Tårtdekoratörerna på TV, men du är ju minst lika bra om inte bättre än en flera st. Så underbart härliga tårtor...Synd att du inte bor lite närmare ( bor i Skåne)Skulle behövt en häftig tårta för min Innebandyspelande kille som fyller 15 år på lördag. Jag får väl drömma. Supercoola tårtor..du är sååå bra.
    Hälsningar lena

    SvaraRadera
  17. Hallå du. Denna tårta var ju verkligen en wow-upplevelse att se. JAg tittar runt lite på olika bloggar för att se om någon skulle kunna vara intresserad att göra en tårta på beställning. Svårt när man inte känner personen som gör den men både designen och fyllningen lät ju najs på denna. Om du skulle vara intresserad av göra tårta på beställning och om den skulle vara ungefär som denna fast ca 15 bitars, vad skulle det gå på då? vet att pris är svårt att sätta men ungefär. Mvh petra

    SvaraRadera