Jag har haft en burk med mald hasselnöt och mandel ståendes ett tag och funderat vad jag skulle kunna hitta på med det. Igår ville jag ha något snabbt och lätt till kaffet så jag satte mig ner och bläddrade i boken -Sju sorters kakor- och hittade ett recept på "Nötklickar". I receptet står det att man ska använda 2 dl (125 g) nötkärnor, men eftersom jag bara hade ca 65 g så ändrade jag lite. Tog lite extra margarin och la till lite grovt hackad vit och mörk choklad från Odense. Jag skriver receptet så som jag gjorde det.
65 g mandel och hasselnötter (malda)
60 g margarin el smör (rumsvarmt)
1/2 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
50 g vit choklad
50 g mörk choklad
Mal nötterna. Blanda mjöl, bakpulver och nötter i en skål. Vispa matfett och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda i mjölblandningen och till sist den hackade chokladen.
Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Ugn: 200 grader
Det där ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaDu har väl inte missat min bakbloggskarta?
Ett kul sätt att samla alla bloggar!
http://maps.google.se/maps/ms?ie=UTF8&hl=sv&t=h&msa=0&msid=101767545453542165814.00049395b21187a58f9e7&ll=62.552857%2C14.853516&spn=14.275603%2C16.699219&z=4&source=embed
Må så gott, kram Karin
Choklad o nötter är sååå gott :-)
SvaraRaderaSer vädligt smarrigt ut!
SvaraRaderaSer himla mumsigt ut, nötter är gott i kakor
SvaraRaderaKarin: Kul grej! Men hur kan man komma med på kartan? Lägger man till sig själv eller gör du det?
SvaraRaderaBakverk och Fikastunder: Ja, ni lär nog få se MYCKET av den varan här, för jag är ett stort fan av choklad och nötter i alla former :o)
Erika-Bakglädje och Cupcakesfluffan: Mums mums! :oP