söndag 21 november 2010

Converse och klosstårtor

Det var dags för namngivning/dop för Doris och jag fick i uppdrag att göra 2 st tårtor. Den ena med converseskor och den andra med stora klossar och en nalle. De hade sett bilder på en tårta som Anna som har bloggen Sockersött hade gjort och ville ha något åt det hållet. Nu blev de väl inte speciellt lika eftersom de skulle vara lila och framförallt eftersom jag valde att inte göra prickar. Tyckte det skulle se för rörigt ut i och med att klossarna hade så många olika färger. Jag blev nöjd och hoppas att de blev det också!


Eftersom klossarna skulle vara så stora som möjligt gjorde jag dom i gumpaste, lät de torka och satte sedan på olika färger på kanterna. Det tog några timmar att skära ut och klistra på varje liten bit, men nu så här i efterhand känner jag nog att det var värt det. Klossarna väger inte så mycket i och med att de är ihåliga och därmed gör de ju inte heller några märken eller tynger ner tårtan.


Nallen blev jag inte helt nöjd med för jag gjorde den i sista minuten. Jag skulle framför allt ha gjort ögonen lite annorlunda, men men...

Conversen var jätteroliga att göra! Jag har ju sett rätt många olika varianter på olika bloggar. Jag ville göra mina så verklighetstrogna som möjligt så jag tittade på de här skorna på Converse shop, men använde mig av 2 olika mallar och beskrivningar (de här och de här). Jag gjorde vissa justeringar här och var och känner mig nöjd med slutresultatet. Fast nästa gång kommer jag nog ändå göra lite annorlunda på vissa delar. Det var lite extra jobba att göra skorna vita på insidan, men det var det väl värt......eller?

Ljusa bottnar (vaniljsmak)
Vit chokladmousse och hallonmousse
Smörkräm (vaniljsmak)
Marsipan/Sugarpaste

15 kommentarer:

 1. Åh, elsk! Klossene var virkelig flotte (hvordan lagde du dem? De er hule, etter hva jeg skjønner?), og conversene noen av de beste versjonene jeg har sett, tror jeg. Bamsen er også søt, det synes ikke at du laget ham i siste liten.

  Så flink du er!

  M:)

  SvaraRadera
 2. WOW! så himla fina tårtor!!
  Klossarna är ju helt underbara!

  SvaraRadera
 3. Åhå, otroligt fina tårtor! Klossarna är jättebra gjorda, härligt när de är så stora och i olika färger. Och conversen är perfekta, håller med Monica att de är bland de finaste jag sett. Det blev fint med det vita innanför. :-) Inte ser jag nåt fel med nallen heller. ;-)

  SvaraRadera
 4. Vilka superfina skor! Ja klossarna, nallen och allt det andra också :)

  SvaraRadera
 5. Vilken underbart fin tårta, skorna, nallen och klossarna blev verkligen supersnygga

  SvaraRadera
 6. Jättefina tårtor! Jag har precis gjort ett par doptårtor med nästan exakt likadana detaljer - klossar, nalle och converse

  SvaraRadera
 7. Jättefina tårtor! Smart idé med klossarna!
  Och skorna var jättefina, och nallen med! Du är verkligen superduktig!

  SvaraRadera
 8. Helt underbart fina jag tappar hakan. Tänk om man kunde göra en sån fin tårta. Du ska verkligen vara stolt.

  SvaraRadera
 9. Klossarna är jättefina. Jag gillar att de är i olika färger och att namnet står med klossarna. Skorna är helt fantastiska, jag har funderat på att testa själv... om jag bara hade lite mer tid. :-)

  SvaraRadera
 10. Supersnyggt att skorna är vita på insidan! Jättehärliga tårtor och klossarna är väldigt fina =)

  SvaraRadera
 11. Jättefina tårtor, kul med det vita på insidan av skorna. Klossarna och nallen var också jättefina. Du har föresten en utmaning att hämta hos mig :)

  SvaraRadera
 12. dina tårtor är verkligen något xtra :)

  SvaraRadera
 13. Åh så fina tårtor! Conversen blev verkligen supergulliga!

  SvaraRadera
 14. Monica: Klossarna är hela, men ihåliga. Jag limmade liksom ihop lika stora bitar (av gumpaste). Jag är alltid väldigt självkritisk, så därför kände jag mig inte så nöjd med nallen. Men den är väl ok :o)

  Annica-annicake: Tack så mycket!

  Tove: Tack så hemskt mycket! Jag känner mig väldigt nöjd med conversen, fast nästa gång blir de ÄNNU bättre ;o)

  Sarah, Cupcakesfluffan, TårtOlga, Linda-Bangtssons baksida: Tack gulliga ni!

  Sara: Tackar! Med intresse, övning och envishet kan man lära sig det mesta!

  Erika-Bakglädje: Jag vet hur det är med tiden. Den räcker aldrig till :o) Men faktiskt så gick det relativt snabbt att göra skorna. Det som var svårast och tog längst tid var faktiskt det lilla märket på sidan och att försöka trä i skosnörena.

  Hanna-Bakfnatt: Tack! Jag har inte sett någon annan som har gjort skorna vita på insidan. Därför tyckte jag att det var kul att göra det så att de blev så lika orginalet som möjligt.

  Milli: Tack! Kul med utmaning....ska kolla så fort jag har lite mer tid.

  Marra world: Wow, kul att du tycker om dom!

  Kristin: Åh, tack!

  SvaraRadera
 15. Det var det finaste Converse skorna jag har sett. Helt perfekta.. Å så hittade jag en ny tårtblogg att förja.. men jag förstår inte finska men jag kan ju titta på bilderna :) undrar bara om hin har några mer bra beskrivingar? Den på conversen var jätte bra.. Klossarna var så speciella. Verkligen jätte fina.. Nallen var ursöt.. Gillar att han har öronen lite längre ner så han ser lite ledsen ut när han kramar filten. Som om han längtar efter sin "matte"

  SvaraRadera