onsdag 3 november 2010

Äggulor?

Jag får alltid väldigt många äggulor över när jag gör mousser, men jag vet aldrig vad jag kan göra med dom. Jag har massor av uppvispade äggulor i frysen och flera stycken i kylskåpet. En del använder jag till min smörkräm, men får ändå otroligt mycket över! Det känns inte kul att slänga. Det känns om ett väldigt slöseri!
Var gör ni med era överblivna äggulor? Är det någon som har tips på vad man kan hitta på?

8 kommentarer:

 1. Jag brukar ha i något/några extra äggulor i smeten när jag gör tårtbotten. Det brukar bli jättebra.

  SvaraRadera
 2. Jag har alltid brist på äggulor för det går en hel del till vaniljsåser och vaniljkräm som sedan blir sk. glasskräm!Även till vanlig glass går det en hel del. Hade jag bott lite närmre Göteborg kunde vi gjort ett byte för jag brukar få en hel del äggvitor i frysen!

  SvaraRadera
 3. Och jag har problemet att jag inte vet vad jag skall göra med alla mina äggvitor som blir över när jag gör glass :-)

  SvaraRadera
 4. Erika-Bakglädje: Det måste jag prova!

  Sanne-Mina baktankar: Haha! Ja, det var ju synd att du inte bor närmre. Jag är så lat att jag köper marsánpulver, men jag kanske skulle prova att göra egen vaniljkräm. Har du något bra recept?

  Cupcakesfluffan: Jag har aldrig provat göra egen glass. Det hade varit kul att testa på!

  SvaraRadera
 5. Jag brukar köra på känn, men jag tänkte jag skulle mäta nästa gång så jag får ett recept. Brukar ungefär ta 1 dl mjölk per äggula, vaniljstång, socker efter smak och ev lite maizena beroende på hur tjock man vill ha den. Men jag återkommer med recept!

  SvaraRadera
 6. hej jag vet att detta är ett gammalt inlägg, men jag vet vad du kan göra av dina äggulor, kör på hemmalagad majonäs =) vispa försiktigt fram majonäsen genom att blanda det med matolja =) ibland kan det skära sig och då får man börja om, men det blir jättegott med lite salt och kryddor ;)

  SvaraRadera
 7. justme: Spelar ingen roll om det är ett gammalt inlägg, jag är glad för ALLA tips! :-) Det här var superbra. Tack!

  SvaraRadera
 8. jag brukar göra en citronmoussetårta som har en oreobotten. otroligt frisk o god, tyvärr hittar jag inte receptet just nu. men till de behövs de 8 äggulor o man kan förvara den i frysen o ta fram någon timme innan servering. så perfekt att ha tillhands om man får gäster men inte har direkt tid att baka.

  SvaraRadera