lördag 6 november 2010

Godaste chokladbiskvierna!

De här är de absolut godaste chokladbiskvierna jag vet! Jag har köpt flera biskvier på olika konditorier men har aldrig hittat den rätta konsistensen. De har antingen varit för hård/seg/tunn botten eller för söt smörkräm. Detta receptet tycker jag har det bästa av allt!


Botten:
400 g mandelmassa
2 st äggvitor (medium-large)
Smörkräm:
100-150 g rumsvarmt smör el margarin
1 1/2 dl florsocker
1 st äggula
2 msk kakao
Glasyr:
100-150 g mörk choklad
Ugn:
200 grader
-Räcker till ca 25 st biskvier-

1. Blanda riven mandelmassa tillsammans med äggvitan och rör till en smidig smet. Jag använder en gaffel till detta.


2. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper och jämna till dom. Jag gör mina ca 5 cm i diameter.
3. Grädda i nedre delen på ugnen 10-15 min. De ska bara precis få lite färg. Lossa kakorna omedelbart och låt svalna på galler.
4. Vispa ihop alla ingredienserna till smörkrämen.

5. Bred smörkrämen på kakornas undersida lite toppigt. Ställ kakorna i kylskåpet och låt smörkrämen stelna.

6. Smält chokladen och doppa biskvierna (smörkrämssidan) i chokladen. Låt stelna.
7. Förvaras i kylskåp.

10 kommentarer:

  1. Chokladbiskvier är ju hur gott som helst.

    SvaraRadera
  2. Då kanske man skall ta o testa ;-) mums!

    SvaraRadera
  3. Oi. Det så veldig godt ut. Veldig.

    M:)

    SvaraRadera
  4. Så smarriga de ser ut. Har faktiskt aldrig bakat biskvier, beror främst på att min mamma är "specialist" på just biskvier! Kanske man skulle ge sig på det nån dag och konkurrera med mamma!

    SvaraRadera
  5. Erika-Bakglädje: Ja, visst är det! I alla fall dessa ;o) Har smält i mig ALLDELES för många! Får bli en tur till gymmet imorgon :o)

    Bakverk och fikastunder: Tycker jag absolut du ska göra!

    Monica: Mmmm....det ÄR det!

    Sanne-Mina baktankar: Jag tycker absolut du ska ta upp kampen med din mamma! Sen får du tala om vem som vann! :o)

    SvaraRadera
  6. Så gott det ser ut, har ännu inte testat att göra egna biskiver

    SvaraRadera
  7. ser gott ut. Recept? Ps Så många fina tårtor du gör. :-)

    SvaraRadera
  8. Ja du Viktoria, det var inte lätt att läsa när både bakgrunden och texten var vit. Men nu har jag fixat det, så jag hoppas du kan prova receptet och älska det lika mycket som jag :-)

    SvaraRadera
  9. Jag håller just nu på att baka Chokladbiskvier. Vilket bra recept och vad överskådligt det var med bilderna. Det ska bli spännande att smaka dem när de har kallnat.
    Du skrev att de kan förvaras i kylen, men man kan också frysa dem om man vill spara på dem.

    SvaraRadera
  10. Glasyren smakade oerhört mycket smör ( i princip bara smör) och jag hade i 100 g istället för 150

    SvaraRadera