De här är de absolut godaste chokladbiskvierna jag vet! Jag har köpt flera biskvier på olika konditorier men har aldrig hittat den rätta konsistensen. De har antingen varit för hård/seg/tunn botten eller för söt smörkräm. Detta receptet tycker jag har det bästa av allt!
Botten:
400 g mandelmassa
2 st äggvitor (medium-large)
Smörkräm:
100-150 g rumsvarmt smör el margarin
1 1/2 dl florsocker
1 st äggula
2 msk kakao
Glasyr:
100-150 g mörk choklad
Ugn:
200 grader
-Räcker till ca 25 st biskvier-
1. Blanda riven mandelmassa tillsammans med äggvitan och rör till en smidig smet. Jag använder en gaffel till detta.
Chokladbiskvier är ju hur gott som helst.
SvaraRaderaDå kanske man skall ta o testa ;-) mums!
SvaraRaderaOi. Det så veldig godt ut. Veldig.
SvaraRaderaM:)
Så smarriga de ser ut. Har faktiskt aldrig bakat biskvier, beror främst på att min mamma är "specialist" på just biskvier! Kanske man skulle ge sig på det nån dag och konkurrera med mamma!
SvaraRaderaErika-Bakglädje: Ja, visst är det! I alla fall dessa ;o) Har smält i mig ALLDELES för många! Får bli en tur till gymmet imorgon :o)
SvaraRaderaBakverk och fikastunder: Tycker jag absolut du ska göra!
Monica: Mmmm....det ÄR det!
Sanne-Mina baktankar: Jag tycker absolut du ska ta upp kampen med din mamma! Sen får du tala om vem som vann! :o)
Så gott det ser ut, har ännu inte testat att göra egna biskiver
SvaraRaderaser gott ut. Recept? Ps Så många fina tårtor du gör. :-)
SvaraRaderaJa du Viktoria, det var inte lätt att läsa när både bakgrunden och texten var vit. Men nu har jag fixat det, så jag hoppas du kan prova receptet och älska det lika mycket som jag :-)
SvaraRaderaJag håller just nu på att baka Chokladbiskvier. Vilket bra recept och vad överskådligt det var med bilderna. Det ska bli spännande att smaka dem när de har kallnat.
SvaraRaderaDu skrev att de kan förvaras i kylen, men man kan också frysa dem om man vill spara på dem.
Glasyren smakade oerhört mycket smör ( i princip bara smör) och jag hade i 100 g istället för 150
SvaraRadera