tisdag 19 oktober 2010

Halloween pumpa

Nästa vecka är det ju allhelgonahelgen och halloween, så jag lägger ut lite olika tårtor och kakor jag gjort till detta roliga tema. Jag måste säga att jag var emot halloween först, men nu känner jag att det ska bli jättekul att klä ut barnen och ha en spökfest med läskig mat och dryck här hemma. Den här tårtan gjorde jag till ett halloweenparty 2008.

Det är ljus botten fylld med favoriten kolakräm (dulce de leche) och vaniljmousse som jag dekorerade med gröna godisspindlar och dödskallar i lakrits.

Här har vi först chokladbollar täckta med vita remsor av marsipan och sen blodiga fingrar gjorda av fingerkakor som jag täckt med marsipan. Naglarna är mandelflarn som jag målat med röd pastafärg.

Hur känner ni för halloween? Ställer ni till med världens fest eller tycker ni att det bara är ännu en grej som vi efterapar?

3 kommentarer:

 1. Vad fin tårta :) Jag ÄLSKAR halloween!! Mer än julafton faktiskt. Jag å syrran har en årlig halloweenmiddag-fest varje år. Har haft de i typ 8 år eller nått.. Håller på å planerar årets tårta för fullt! Men jag gillar verkligen ditt inlägg med vad du serverat tidigare. Kanske skulle göra det jag också :)

  SvaraRadera
 2. tycker fingrarna var läbbiga... :)

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga Halloween-bakverk. :-)
  Jag var mer tveksam förut, men tycker det är lite kul nu. Tycker dock att det är tråkigt med alla barn som går runt och tigger godis. Halloweenfester kan vara riktigt kul, det är ju sällan man klär ut sig.

  SvaraRadera