söndag 20 februari 2011

Spindelmannen x 2

De här tårtorna gjorde jag till Benjamin som fyllde 3 år. Det är så himla kul att se hur barnens intresse förändras för varje år. Den första tårtan gjorde jag när han fyllde 1 år och då var det Filmen "Bilar" som gällde. När han fyllde 2 år gillade han Sportacus, men nu var tydligen Spindelmannen det häftigaste.


Jag mätte tyligen lite fel så den här Spindelmannen blev lite för stor för tårtan och sen ser armen lite avhuggen ut, men det kanske inte en 3 åring tänker på ;oP

Ljusa bottnar (vaniljsmak)
Kolakräm och vaniljmousse
Smörkräm (vaniljsmak)
Marsipan/Sugarpaste

13 kommentarer:

 1. Tårtorna är jättefina! Tycker Spindelmannen är ganska svår att göra men du har ju lyckats hur bra som helst! :-)

  SvaraRadera
 2. De är jättefina! Spindelmannen är riktigt bra gjord. Har du målat för hand på?

  SvaraRadera
 3. Jag blir så himla imponerad av dig! :)

  SvaraRadera
 4. Wow vilken fin tårta!
  Vilka detaljer =D

  SvaraRadera
 5. Marie - Cakes and Sweets: Tackar!

  Tove: Tack! Ja, det är många streck. Jag funderade om jag skulle kunna modellera honom på den ena tårtan, men vet att det är svårare så jag provade inte ens :o)

  Bakverk och Fikastunder: Alla svarta konturer är i marsipan, men alla streck/spindelnät på det röda är ritat med svart ätbar penna.

  Marsipan Freak: Oj, TACK! :o)

  SvaraRadera
 6. Jättefina! Vilken häftig 3D effekt det blev!

  SvaraRadera
 7. De var verkligen jättefina! Tycker inte de gjorde något att det ena motivet var lite stort, tyckte de såg bra ut ja :)

  SvaraRadera
 8. Vilken tjusig spendelmannentårta

  SvaraRadera
 9. Hej,
  Räckte en penna för att måla alla sträck? Tänkte försöka mig på en spindelmannentårta i helgen..... tycker din blev jättesnygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Jag använder mig av en penna med ätbar färg från Tårtdecor, och den räcker länge. Lycka till!

   Radera
 10. Heeejj! Jag ska oxå försöka mej på en spindelmannentårta till helgen... uuh.. gruvar mej lite! Men dina är ju jätte fina! :D Hur lixom fick du mönstret på tårtan, skrev du ut papper och målade konturerna? ganska svårt att få till det..

  SvaraRadera
 11. Hejsan! Vilka otroligt fina tårtor du gör!!! Helt fantastiska! Jag undrar vad du har använt för färger när du gjort spindelmannen. (Antar att du färgat vit sockerpasta...) Får inte riktigt till rätt färger så jag tänkte att jag chansar o frågar dig om du minns vilka färger du använde. Skulle bli jätteglad om du svarade! :-)

  SvaraRadera