tisdag 22 november 2011

Tårtor till jobbet!

Jag hade länge lovat att jag skulle ta med tårta till jobbet, så när det var några killar som skulle sluta tyckte jag att det passade bra att göra dessa. Jag älskar att jobba med rosa, vitt och svart (det har jag säkert sagt tusen gånger förut).
De första två bilderna är samma tårta, men sett från olika håll. Eftersom de skulle stå på ett bord i mitten av lunchrummet ville jag inte ha en framsida och en baksida, utan att den skulle se lika bra ut från alla håll.
Av praktiska skäl fick det bli 2 st våningstårtor, men jag ville ändå att de skulle matcha varandra i färg och form.

Måste ju berätta vad en av de killarna som skulle sluta gjorde med min stackars tårta. Han hade nog aldrig skurit i en våningstårta förut, så han trodde att det bara var att skära igenom tills han kom till botten. Det ska väl tilläggas att den här killen sysslar med värsta sortens kampsport och är väldigt stark. Han lyckades skära igenom bottenplattan som den översta tårtan står på!!!

Jag nästan dog på fläcken! Hahaha!
-Vad GÖR du??? var det enda jag kunde få fram...

Han förstod helt enkelt inte att det var 2 st tårtor och att man skär den översta först. Just då var det inte så roligt att se flera timmars arbete totalförstöras ungefär 2 sekunder efter att jag tagit fram tårtorna (och innan någon knappt hade hunnit se dom), men så här i efterhand tycker jag det är hysteriskt komiskt!

Ljusa bottnar (vaniljsmak)
Chokladkräm och lemoncurdgrädde
Dumlefluff och kokosmousse
Smörkräm (vaniljsmak)
Marsipan/sugarpaste

21 kommentarer:

 1. Supersnygg tårta! Älskar den :-)

  SvaraRadera
 2. Jättesnygg tårta! Får ofta frågor om hur man skär i en tårta och tror att de flesta faktiskt tror att man kan skära igenom hela.. ;)

  SvaraRadera
 3. Vilka otroligt vackra tårtor! Helt fantastiska. Den översta är min favorit, tycker jättemycket om blommorna och mönstren! Men ja, det är nog en och annan som undrar hur man skär en våningstårta. :) Killen på ditt jobb undrar knappast längre. :)

  SvaraRadera
 4. Jättesnygga tårtor du har gjort! Dom smakade säkert lika underbart som dom ser ut. villka storlekar hade du på bakformarna till tårtorna?
  engång till super fina tårtor
  Linda

  SvaraRadera
 5. Så enkelt men så stilfullt! Jättevackert! :)

  SvaraRadera
 6. Hej! Gud va duktig du är!!! Satt och sökte på google för att testa baka själv hemma och träna innan sonens födelsedag.. Jag kastar nog in handduken och beställer av dig istället om det går bra? :) har du nått nr man kan kontakta dig på? Han fyller inte år förrän 15 feb men man kanske ska va ute i god tid.. Mvh Malin

  SvaraRadera
 7. Underbara tårtor..
  Helt klart oförglömliga tårtor :)

  SvaraRadera
 8. Jag säger bara WOW.. helt klart en av de vackraste tårta jag sett.. sjukt imponerad

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Vilka underbara tårtor!! Ursnygga!

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Jag har en tävling i samarbete med OBH Nordica som jag tror att du skulle gilla!

  Kom gärna förbi och var med och tävla =)

  Kram
  /Nellie

  http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling-vinn-obh-nordicas-nya.html

  SvaraRadera
 12. Jag vill önska dig och de dina en riktigt god jul!

  SvaraRadera
 13. Underbara tårtor, sååå vackra!! Den understa är nog min favorit :)
  Kan tänka mig fasan när han skar rakt igenom.. tur att du hade fotat dem innan! :)

  SvaraRadera
 14. Wow! De här tårtorna är ju bara hur fina som helst!

  SvaraRadera
 15. Skitsnygga tårtor du gör :) Önska jag var lika duktigt.

  har en fråga ang. tvåvåningtårta har aldrig gjort nån förrut och funderar att göra en till min brors student. Är det bara att he dit den mindre? Eller måste man göra på nåt speciellt sätt? tacksam för svar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emelie!
   Lite svårt att förklara exakt, men i stora drag behöver du stödpinnar som du sätter i den undre tårtan för att den övre inte ska mosa den undre. Tänk också på att den mindre tårtan ska stå på sin egen tårtbricka (som är lika stor eller några millimeter mindre än själva tårtan, för att inte synas). Om det bara är en 2-våningstårta går det bra att använda sig av lite större sugrör som du klipper av i rätt längd, eller t ex blompinnar. Eftersom jag tyvärr inte har några bilder på hur man gör så tycker jag du ska googla på "how to stack a cake". Lycka till!

   Radera
 16. Så fina!! Hur gjorde du delningen på vit och rosa på översta tårtan? Är det dubbelt lager på den ena färgen eller har du lagt dem kant i kant? Så nyfiken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte om tjocka lager med marsipan, utan försöker alltid göra så tunnt som möjligt. Därför gjorde jag ett mönster som jag skar ut bitarna efter och la på dem kant i kant. Blir det inte perfekt passform från början får man klippa eller skära lite så man får ihop det snyggt. Marsipan/sugarpaste är ju rätt töjbart också så det går att dra i det lite medans du jobbar. Lycka till!

   Radera