onsdag 22 februari 2012

Nu startar jag eget!Nu ska jag börja berätta lite om mitt "projekt" :-) I slutet på förra året fick jag ett mail från Nääs slott. De undrade om jag var intresserad av att göra bröllopstårtor och om jag hade ett eget företag. Det hade jag ju inte, men samtidigt har jag funderat länge på om jag skulle kunna starta mitt egna tårtföretag. Om det finns någon marknad för det? Med tanke på hur många förfrågningar jag får här genom bloggen varje dag, så kände jag att det här var något att satsa på!

Nu eller aldrig! (kanske lite överdrivet, men varför inte ta chansen när den kommer :-)

Så för att göra en lång historia kort har jag startat eget och kommer hålla till i en liten lokal vid vackra Nääs slott som ligger i Floda (ligger ca 2,5 mil från Göteborg och 3 mil från Alingsås). Jag är uppväxt i Floda och det är otroligt underbart att få jobba i denna fantastiska miljö! Att få komma "hem" igen!

Nääs har så mycket att erbjuda. När jag var liten var jag ofta i stallet (jag red aldrig, men det var mysigt att bara gå runt bland hästarna och jag är löjligt förälskad i stallukten). De har ett stort fint midsommarfirande vid Lekhuset varje år. I själva slottet har de guidade visningar. Ja, jag har så många fina minnen härifrån!
Något som många andra tänker på när de hör Nääs slott, är fikat. Många stannar till och tar en fika och en promenad i den vackra naturen.

Ska ni gifta er är detta den perfekta platsen!!!

I söndags var jag med på en liten minimässa för inbjudna blivande brudpar. Här får ni se lite bilder från de tårtor jag hade med mig som visningstårtor och lite annat smått o gott.Jag gjorde en dummie dekorerad med fantasiblommor i gumpaste. De svarta kulorna är  rullade i silverpulver och sen har jag spritsat en vackert mönster i kristyr.


Så här såg mitt bord ut. Jag hade bl a en iPad som visade ett bildspel av mina bästa tårtor och en lista på fyllningar/smaker.


Hade med mig lite smakprov på dekorade kakor. Vaniljkakor dekorerad med kristyr. Nedan kan ni se hur fint man kan göra små presenter till gästerna.
Jag hade även med mig tårta, så att alla kunde få ett litet smakprov. Vaniljbotten med hallonmousse och vit chokladmousse.


Vi var flera utställare och här ovan ser ni Ann-Marie Larsson som har slottsbutiken - My own style - vid Nääs slott. Hon sysslar med heminredning, kläder, smycken, presenter och växter.

Nedan har vi Westgötha gård som kör med häst och vagn. Det är sååå otroligt fint! Titta bara på de fina fotona hon hade med sig. Romantiskt.......eller hur!Som sagt var har jag precis startat mitt företag - Oförglömliga tårtor - och kommer under mars månad få ordning på min lokal. Men om ni ska gifta er i sommar eller ha någon annan fest, dop eller kalas får ni gärna höra av er till mig för att boka datum och diskutera fram er specialdesignade drömtårta.

Jag kommer kunna leverera både till Göteborg och Alingsås med omnejd. Fler detaljer kommer komma efter hand, allt eftersom jag får ordning på lokalen.


14 kommentarer:

 1. Wow! Vad roligt, grattis! Vad modigt av dig, och med dina fantastiska tårtor tror jag du kommer fixa detta hur bra som helst! Är så imponerad över alla som vågar satsa! Stort lycka till!

  SvaraRadera
 2. Hej,


  Jag skulle vilja komma i kontakt med dig gällande en förfrågan. Har du en mailadress dit jag kan höra av mig?


  Hälsningar,


  Helena Lindblad
  helena.lindblad@meter.tv

  SvaraRadera
 3. verkligen ett stort lycka till.

  SvaraRadera
 4. Stort grattis, det kommer säkert gå jättebra så duktig som du är. Kommer du enbart göra bröllopstårtor eller kan man beställa tårtor till kalas m.m som tidigare ? Stort lycka till!

  SvaraRadera
 5. Grattis! Verkligen superroligt och det är få förunnat att kunna jobba med det som man brinner för. Det kommer att gå hur bra som helst med tanke på hur duktig du är.

  /Lidingömamman

  SvaraRadera
 6. Jättestort grattis!! Jag tog ju klivet och sa upp mig från min fasta anställning för ett tag sedan och är nu inne på min tredje vecka som egenföretagare på heltid, ångrar mig inte en sekund!

  Lyckades dessutom pricka in bal- och bröllopsmässan som var i Borås nu i helgen.

  Önskar dig all lycka till!

  SvaraRadera
 7. Så glad jag blev när jag läste det här! Stort lycka till!

  SvaraRadera
 8. Åh, vad roligt! Klart det finns marknad för dina fantastiska tårtor!!! Lycka till!

  SvaraRadera
 9. Hej!
  I slutet på Mars ska vi döpa vår son i Herrljunga och jag skulle gärna diskutera möjligheten och ca pris för tårtor till ca 40 pers om du kan och vill hör av dig till bozze.bus@hotmail.com
  MVH Christina

  SvaraRadera
 10. Men gud vilka vackra bröllopstårtor.. Nu kommer du få massor av beställningar.. Riktigt kul att du startat eget.. Önskar dig stor lycka till.. Vilken dröm att jobba ute på Nääs slott.. vilken inspirerad miljö..
  Bara älskar din blommor.. Riktigt smart att rulla dem i silver

  SvaraRadera
 11. Jag gör ett till försök för att få kontakt med dig här, eftersom e-post funktionen inte fungerar på min dator och din mailadress ser jag ingenstans på sidan.
  Vi ska gita oss i augusti och letar som tokiga efter någon som kan göra våran drömtårta. Jag tror verkligen att du skulle passa så jag hopas du hör av dig till mig så vi kan diskutera pris m.m. och göra en beställning.
  Du når mig på jessicahafstad@hotmail.com

  mvh
  jessica

  SvaraRadera
 12. Men så roligt Sofia!
  Gratulerar till nya företaget och är övertygad om att det kommer gå kanonbra.

  SvaraRadera
 13. Har du tips att dela med sig om man funderar på att starta eget? Hur gjorde du utöver lokal, rent ekonomiskt osv?
  Hälsn Anna
  www.iannasskafferi.se
  annaborgstrom@telia.com

  SvaraRadera
 14. Hej
  Jag undrar Hur mycket det kostar att göra en tårta för ca 20 personer med dekoration,för förlovning.
  mai03002@gmail.com

  SvaraRadera