söndag 7 augusti 2011

Så prinsessigt det kan bli!

Jag fick i uppdrag att göra en "så prinsessig tårta som möjligt"! Jisses! Hur kul som helst ju, eller hur!? Jag såg framför mig flera våningar och massa glitter, rosetter, prinsesskronor och massor massor av rosa. Men sen visade det sig att de ville ha 1 stor fyrkantig tårta. Hmm.....då blev det liksom lite svårare kände jag. Vad tycker ni? Är det lättare att dekorera en tårta med flera våningar, än en stor (som i detta fallet ca 30-35 bitars) rektangulär tårta?

Önskemålet var att tårtan skulle ha bonanza fyllning. Vad sjutton är det? Googlade runt, men kunde inte hitta något. Till slut fick jag ringa och höra efter vad ungefär en bonanzafyllning var, och fick till svar att det var banan och choklad. Då provade att skriva banaza instället, och vips, så var allt mycket lättare! Men eftersom jag inte hittade något riktigt ordentligt recept hittade jag på min egen version.


Jag ville så gärna ha med en groda, för bara några dagar innan hade jag sett en liten groda i ett skyltfönster som satt i mitten på en fin prinsesskrona (+ lite blommor och blad). Min tanke var ju då att göra något liknande, men eftersom det fanns så mycket yta att täcka på tårtan så var jag tvungen att skippa den idé och sätta grodan och blommorna utanför istället.


Grodan var superkul och relativt enkel att göra. Det vara bara ögonen som krånglade lite, men de blev ok till slut. Självklart gjorde jag en av mina favoritrosor/blommor också :)


Ljus botten
Bananmousse och chokladkräm (bananza)
Smörkräm
Marsipan/sugarpaste

Ca 30-35 bitar


18 kommentarer:

 1. Hej!
  Ytterligare en superfin tårta :) Förstår dock att du tyckte det var svårt att dekorera så stor yta utan att det blir för mycket saker. Tycker själv att det är roligar att göra våningstårtor för de blir så maffiga. Tack för en mycket inspirerande blogg

  SvaraRadera
 2. Tårtan är jättesöt, gillar grodan! Fyrkantiga tårtor är svårare att dekorera men den här är verkligen lyckad, inte för mycket, inte för lite av något. :) Och så verkar den jättegod också!

  SvaraRadera
 3. Otroligt söt tårta! Och precis lagom med dekorationer tycker jag!

  //Maria

  SvaraRadera
 4. Jättefin tårta =) grodan var ju otroligt söt :) Tycker också det är svårare att dekorera avlånga tårtor än runda, konstigt egentligen :)

  SvaraRadera
 5. Kjempefin! Sjokolade og banan er supergodt sammen - absolutt en vinner-kombinasjon.

  M:)

  SvaraRadera
 6. Jättefin tårta! Jag tycker också att våningar är lättare :-) Men du fick till det hur bra som helst! rosetterna på hörnen var verkligen hur söta som helst!

  SvaraRadera
 7. Jättesöt prinsessig tårta och vilken söt groda! Låter dessutom som en väldigt god fyllning. :)

  SvaraRadera
 8. Så fin tårta! Jag är 16 år och älskar också att baka men jag lyckas inte skapa så fina figurer i fondant. Jag övar och övar, så vi får hoppas!

  SvaraRadera
 9. Otroligt fin tårta. Så jämn och fin trots att den är så stor. Grodan är ursöt. Älskar dina rosor.. Du får alltid så fina och jämna kronor.. hur hör du?

  SvaraRadera
 10. Hur fin som helst! Verkligen prinsessigt!!

  SvaraRadera
 11. Hej, kan man beställa tårtor från dig? ( azra_adzemovic@hotmail.com ) Jättefina tårtor!!!!!

  SvaraRadera
 12. Hej
  Jag undrar samma som ovanstående, kan man beställa tårtor av dig då vi skall ha namnkalas för vår lilla tjej i oktober?

  Du gör verkligen helt fantastiskt fina tårtor.

  Svara gärna till annica_rundgren@hotmail.com

  Tack på förhand!
  /Annica

  SvaraRadera
 13. Supergullig tårta, grodan är ju bedårande!

  SvaraRadera
 14. Hej! Jag ÄLSKAR dina tårtor!! Jag undrar om man kan beställa tårtor från dig? Isf skulle jag bli så glad om du vilja kontakta mig matildamayandersson@hotmail.com


  Ha en fin dag
  Matilda

  SvaraRadera
 15. Hej!! Jag försökte skicka en kommentar till dig igår men den kom nog inte fram.
  Kan man beställa en tårta av dig?
  Du får gärna höra av dig isf :)
  Jenny
  jennyeriksson83@hotmail.com

  SvaraRadera