söndag 31 oktober 2010

Rorri och fåret Shaun

Adrian fyllde 2 år och önskemålen var Rorri Racerbil, Fåret Shaun och en grävmaskin. Det är roligt att modellera och faktiskt ganska bra, för då kan man göra mycket i förväg.

Jag gillar verkligen fåret Shaun och sitter bänkad vid tv'n när det börjar :o) Nästa gång kanske jag vågar mig på en stående? Har fortfarande lite svårt att få till stående gubbar m.m. Om det är någon som har en beskrivning eller har sett någon sådan någonstans så får ni gärna tipsa!

Tror jag fick med det mesta på Rorri, men ser nu att jag glömde stjärnan på hjälmen (trots att jag tänkte på det 100 gånger!) Men jag tror nog Adrian såg vem det var ändå :o)

På den andra tårtan fick grävmaskinen stå. Först hade jag tänkt att den skulle gräva upp ett hål i tårtan, men sen tyckte jag det var en bra idé att den "grävde" upp 2:an istället. Fick också tillfälle att använda mig av min tegelstenskavel som jag köpte för längesen, men aldrig har använt. Hoppade att någon av mina pojkar skulle vilja ha en riddarborg eller nåt sånt, men det har de inte varit minsta intresserade av :oP

Det var lite svårt att få skopan och armen på plats trots att jag använde spagetti för att stödja upp. Jag ville göra allt i marsipan i och med att en liten 2-åring oftast vill äta upp just dekorationerna. Det hade antagligen varit lättare att göra den i gumpaste. Hoppas den höll i alla fall.
Första tårtan bestod av ljusa bottnar (vaniljsmak) fylld med hallonmousse och vit choklad. Den andra tårtan var fylld med päronmousse och min version av glasscreme eller fluffig vaniljkräm som jag tycker är ett mycket mer passande namn eftersom det inte alls har med glass att göra.
Spacklade med smörkräm, täckta och dekorerade med marsipan/sugarpaste.

9 kommentarer:

 1. Guud vilka fina tårtor!! Fastna verkligen för dessa :) Jättefint modellerat!! Jag ska modellera en elvis om nån vecka och de är verkligen en utmaning då jag bara modellerat två gånger, du ser där emot ut att ha gjort de hela livet :) Åt Adrian dekorerna? När jag gjorde tårta med traktor och djur till min systerson som fyllde två så ville han hellre leka med traktorn än att äta tårta hehe =)

  SvaraRadera
 2. Åh, vad vackra tårtor!
  Du är grymt duktig, jag får massa inspiration här ifrån.

  SvaraRadera
 3. Tårtorna är jättefina, du är verkligen duktig på att modellera =)

  SvaraRadera
 4. Milli: Tack! Wow, Elvis var verkligen en utmaning! Ska bli spännande att se hur det blev. Vet inte om Adrian åt upp någon dekoration för jag var inte med på kalaset, men mina barn har alltid slagits om allt som funnits på tårtan :oD Vad gulligt att din systerson ville leka med traktorn!

  Erika-Bakglädje: Tack så hemskt mycket! Dina ord värmer verkligen!

  Hanna-Bakfnatt: Tack så mycket! Visst är det roligt!?

  SvaraRadera
 5. Hej! Hittade till din sida idag via andra tårtsidor. Du är verkligen jätteduktig på att moddelera. Blev också sugen på att testa pynta kakor med kristyr, har aldrig gjort det innan. Jag har precis upprättat en bakblogg, kika gärna in!
  Hälsningar Linda
  http://bengtssonsbaksida.blogspot.com/

  SvaraRadera
 6. Vilka supertuffa tårtor. Jättebra modellerat! =)

  SvaraRadera
 7. Linda: Vad roligt att du gillar min blogg! Tycker absolut du ska testa att dekorera kakor! Det är superkul och väldigt gott!

  Bakverk och Fikastunder: Tack!!

  sockerrus: Tack så hemskt mycket!

  SvaraRadera
 8. Så otroligt roligt att kika igenom alla inlägg och alla otroliga tårtor du gjort!
  Adrian och alla hans gäster vart mäkta imponerade av både dessa (som höll fint) och även de superfina och smarriga du gjorde till hans 3 årskalas med Dinotema.

  Tack för att du förgyller våra kalasdagar!

  SvaraRadera