onsdag 20 oktober 2010

Halloween kakor

Jag älskar hösten och alla otroligt vackra färger. Det är en sån tid då jag börjar tända ljus här hemma och bara kurar upp mig i soffan med en bra bok. Nästa helg är det ju som sagt allhelgonahelgen och då får det bli ett besök på kyrkogården för att tända några ljus, men det är också halloween och här har jag gjort några läskiga pumpor och dödskallar att äta på partyt!
Jag har tagit inspiration från Louise på Cakejournal. Hon gör så underbart fina saker! Jag gjorde 2 olika pumpor för jag kunde inte bestämma vilken jag tyckte var finast. Vad tycker ni? Den med ränder, eller den släta?


Det orange är kristyr men det bruna och gröna har jag gjort i marsipan.

Läskigt värre! De här är enkla med väldigt effektfulla. Det vita är kristyr. Ögon och näsa är marsipan och munnen är målad med pastafärg.

13 kommentarer:

 1. Vad fina dom var :) Kan inte säga vilken som var finast för de var lika fina allihopa =)

  SvaraRadera
 2. Riktigt fina och effektfulla kakor! Kan inte heller säga vilken typ av pumpa jag tycker är finast, tycker att de är väldigt fina att ha tillsammans =)

  SvaraRadera
 3. Helt underbara kakor! Och tack för beskrivningen hur du gör. Jag har än så länge bara testat att dekorera med marsipan/sugarpaste, men måste absolut testa kristyr också. Du gör dem så fina!

  SvaraRadera
 4. Jag igen! :-)
  Bakade föresten enligt ditt recept igår och de blev jättebra. De höll formen mycket bättre än de jag testat tidigare.

  SvaraRadera
 5. SÅ vanvittig kult!! Du er flink! Jeg vil haaa! :) elsker halloween !

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig blogg du har och vilka snygga kakor, tänker ta och testa ditt recept på kakor, ja och kristyrreceptet med, Cakejournal är jag ofta inne på, finns så mycket fint där

  SvaraRadera
 7. Milli: Tack! :o)

  Hanna-Bakfnatt: Ja, jag får nog ha dom tillsammans, för jag kan fortfarande inte välja! :oP

  Erika-Bakglädje: Tycker absolut att du ska testa med kristyr, för de blir väldigt goda. Min sambos favoriter! (och han är min största kritiker)

  Trolia: Tack så mycket! Ja, halloween är underbart! Idag har jag varit och inhandlat papper och andra saker, så imorgon blir det pyssel med barnen inför halloweenpartyt.

  Cupcakesfluffan: Tack! Tycker absolut du ska testa det, för det är verkligen bra! Ja, Cakejournal är en underbar sida. Hon gör bra beskrivningar och tar vackra bilder!

  SvaraRadera
 8. Skittuffa kakor! Fattar bara inte hur du orkar göra så många ;-) Men verkligen jättesnygga!

  SvaraRadera
 9. Tackar! Jag tror det är enklare att göra flera, för det hade känts som ett himla stort jobba att göra, färga och fixa med kristyr för bara en eller två kakor. När man gör flera så går det som på löpande band. Mycket smidigare faktiskt :o)

  SvaraRadera
 10. Nå har jeg testet!

  Kakene ble kjempegode - særlig med glasur. Virkelig!

  Jeg forsøkte meg på "flooding", men det var vanskeligere enn jeg hadde forestilt meg. Jeg skjønner nå hvor viktig konsistensen på glasuren er når man skal floode kakene.

  Sjekk hvordan mine kaker ble! Jeg har linket til deg, såklart :)

  http://bakingbymonica.blogspot.com/2010/10/b.html

  M:)

  SvaraRadera
 11. Vilka urtuffakakor! =) Måste testa detta recept nästa gång. Måste bara hitta en anledning till att baka dem... om man behöver det dvs ;-)

  SvaraRadera
 12. sockerrus: Anledning? Vad är det? Hihi! Men samtidigt är det ju kul om man har något tema just när man ska baka såna här kakor som man ska dekorera tycker jag. Nu har jag sett att andra som tagit receptet på de här vaniljkakorna har valt att kalla de för vaniljkakor utan bakpulver och det tycker jag är ett himla bra namn! Och det är ett superbra recept! Tycker absolut du ska prova det!

  SvaraRadera
 13. Gahha snygga som tusan och jag verkligen älskar Jack Skellington och Nightmare before Christmas är en av mina favirotfilmer. Har tom det som tema i mobilen:)

  SvaraRadera