Nä, ibland blir det inte som man tänkt. Tyvärr så gick det inte att samarbeta med krögarna på Nääs. Eller snarare.......de ville inte samarbeta med mig. De var väl rädda för konkurransen ;o) Hihihi
Krögarna har bestämt att de ska ha någon typ av tårtbuffé på lördagar, och då ville inte Nääs att det skulle finnas två stycken som gjorde tårtor där. Allting blev väldigt konstigt, eftersom det faktiskt var Nääs som kontaktade mig och ville ha mig där från första början, så att de kunde ha någon tårtdekoratör att förmedla till de brudpar som ska gifta sig där. Men när de nya krögarna kom in i bilden så krånglade allt till sig...
I alla fall, så innebär det att jag inte har någon lokal och därmed inte kommer kunna ta några beställningar förrän (eller om) jag hittat någon ny lokal (gärna billig....såklart). Alla tips är välkomna!
Så länge kommer jag fortsätta baka på hobbynivå hemma och blogga om det. Om ni har några ideér eller önskningar om vad ni vill se eller läsa om i bloggen får ni gärna maila mig på zophia80@gmail.com eller skriva någon kommentar.
Jag är jätteledsen att jag behövt säga nej till så många och att jag behöver ge återbud till de brudpar som faktiskt redan lagt sina beställningar! Det här är inget jag har kunnat råda över utan ett beslut som chefen på Nääs har tagit.
Kram Sofia
torsdag 29 mars 2012
måndag 26 mars 2012
Bakeoff!
Jag tror det var väldigt många runt om i Sverige som anmälde sig till Bakeoff som ska sändas på TV 7. Även jag anmälde mig, fick skriva och skicka in djupintervjun, blev sedan uppringd och intervjuad på telefon. Tyvärr gick jag inte vidare......eller jag antar att jag inte gjorde det, för den första uttagningen skulle spelas in i Stockholm denna veckan, och om jag hade gått vidare skulle de ha ringt.
Jag vill därför passa på att önska de som gick vidare och som är i, eller ska till Stockholm denna veckan ett stooort lycka till!!!!
Det ska bli sååå otroligt roligt att få se programmet när det nu ska sändas... Någon som har hört när det blir? I höst? Nästa vår?
Kram Sofia
ps. Vill passa på att tipsa om ett program som heter The great British Bake-off. Kolla in det på Youtube!
söndag 25 mars 2012
Traktor
När Noah fyllde 2 år ville Caroline att jag skulle göra en traktortårta. Jag har gjort denna traktortårta förut, så jag kände att jag ville göra något annorlunda. Ville att det skulle se ut lite som en tavla. Då kom jag ihåg en av tårtorna jag sett på en SCS utställningstårtor för några år sen, där någon (kommer tyvärr inte ihåg vem) gjort en tårta som såg ut som en tavla med ett sött litet gammaldags "par", dvs en pojke och en flicka som pussades.
Jag mindes "ramen" som var superfin, så jag bestämde mig att det passade perfekt på denna tårtan. Det ser ut lite som hö, eller hur!? Och vad passar bättre med hö, än en traktor!? :D
Caroline berättade senare att Noah hade blivit jätteledsen när de skulle skära i tårtan. Han ville ju behålla sin traktor!!! Stackars liten......det är inte alltid lätt.........inte ens för en vuxen, att skära sönder en tårta :D
fredag 23 mars 2012
Scandinavian Cake Show 2012
Wohoo!!!! Nu har det kommit ut information om Scandinavian Cake Show som gå av stapeln den 22-23 september i år. Gå in under fliken "tårttävling" så kan ni läsa mer om hur du anmäler dig osv.
Det ska bli så otroligt kul och jag tänker så klart anmäla mig till tävlingen även detta året, det gör väl ni också? Eller hur! Det här var mitt bidrag år 2010 till bröllopstårtorna som då hade temat 70-tal.
Bröllopstårtorna har temat "Vinterbröllop" och Motivtårtorna har temat "Min sockersöta värld"
De har också 2 nya kategorier i år. En ungdomskategori och en barnkategori.
Nä, nu ska jag gå och skissa lite, så jag inte tappar bort alla ideér jag har i huvudet :o) Ha nu en härligt dag i solskenet.......äntligen är våren här!
onsdag 21 mars 2012
Leopardmönstrat
Gjorde en ny tårta till grannens barn. Alltid lika kul att glädja sina vänner! De ville ha någonting med leropard. Riktigt pilligt var det att sitta och måla allt svart, så efter en stund hjälpte min sambo till. Jag är så glad att jag har honom. Han är underbar att bolla idéer med och klaga till när det inte blir som jag vill ;) Men framför allt är han min stöttepelare, mitt stora stöd!
Ljusa bottnar (vaniljsmak)
Jordgubbsgrädde och chokladkräm
Smörkräm (vaniljsmak)
Marsipan
fredag 16 mars 2012
Hur man skalar hasselnötter...
För några dagar sen satt jag och funderade på att göra en Schwartzwaldstårta, bara för att jag var så himla sugen! Så jag började kolla runt efter ett bra recept. Ibland skulle man använda hasselnötter utan skal. Och hur får man bort det tänkte jag?
Jo, man kan rosta hasselnötterna i ugnen (175 grader i ca 15 min) och sedan gnugga dom med en ren kökshandduk. Så det gjorde jag, och detta blev resultatet...
Inte så bra... Trots att jag gnuggat och gnuggat fanns det mycket skalrester kvar. Och en riktigt smutsig kökshandduk fick jag på köpet! Så jag la de där nötterna åt sidan och så blev det ingen tårta.
Men så satt jag här igår kväll och letade runt på webben efter en snygg bakgrund till min blogg, och hamnade på något sätt på en sida (My Baking Addiction) där de tipsade om hur man får bort skalet från hasselnötterna, på ett nytt sätt! Jippie! Tänkte ju genast på de där hasselnötterna jag lagt undan.
Jag lägger ut receptet längre ner, men här får ni se hur mina hasselnötter såg ut efter att jag kokat, torkat och rostat dom.
Hur man skalar hasselnötter:
- 5-6 dl kokande vatten
- 3 msk bikarbonat
- 200 g hasselnötter
Koka upp vattnet och tillsätt bikarbonaten. Vattnet kommer då att börja bilda skum. Häll i nötterna och koka i ca 3 min. Vattnet kommer att bli svart. Under tiden som nötterna kokar, förbereder du en skål med iskallt vatten. Efter 3 min, ta upp en testnöt och lägg i det iskalla vattnet. Använd dina fingrar för att ta bort skalet. Om du har svårt att få bort skalet, koka nötterna 1-2 min till, och testa ännu en nöt.
När skalet är lätt att ta bort, häller du resten av nötterna i det kalla vattnet. När alla nötterna är skalade, lägger du dom på en ren, torr kökshandduk eller hushållspapper och torkar dem noggrant.
Tips!
Om du vill kan du sedan rosta dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Det är klart värt det!
I det här Youtube-klippet visar Alice Medrish hur hon använder kokande vatten och bikarbonat för att få bort skalet på hasselnötterna:
torsdag 15 mars 2012
Hortensia
I november förra året fick jag en rolig förfrågan från en kvinna som heter Cecilia. Hon fyllde år den 11 november, dvs 11-11-11. Jag vet att det var en hel del som också valde att gifta sig vid det datumet. Ett riktigt kul datum liksom.
Inte nog med det......hon heter Hortensia i andra namn, så hon ville gärna få med det på tårtan också. Än en gång fick jag göra en ny blomma! Jätteroligt!
Inte nog med det......hon heter Hortensia i andra namn, så hon ville gärna få med det på tårtan också. Än en gång fick jag göra en ny blomma! Jätteroligt!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)