tisdag 6 september 2011

Peru

Den här tårtan skulle gå i färgerna rött och vitt eftersom tjejen som fyllde år kommer från Peru. Först gjorde jag alla blommor och satte på tårtan, men tyckte det så för tomt och trist ut, så jag la dit lite gröna löv: Men det var fortfarande något som saknades! Så efter en stunds funderande och testande så bestämde jag mig för att göra det vackra mönstret på kanten och sätta dit några pärlor. Vad tycks?
Jag kände som att det var pricken över i:et :-)


Ca 25 bitar


måndag 5 september 2011

Tuttar

Jag bara älskar våra goa vänner Helena och Fredrik. Underbara människor som alltid bjuder på sig själva och Helena vet verkligen vad Fredrik gillar.....he he he! Den första tårtan jag gjorde till Fredrik var den här Porto-tårtan och förra året fick han denna pokertårtan. Allt enligt Helenas önskemål :-) Konstigt nog (!) har aldrig Fredrik överraskat Helena med en tårta. Hon har alltid bestämt själv, men vi får väl se vad som händer nästa år... ;-)


Fredriks mammas kommentar var -"Den här kan vi inte äta upp! Den måste ramas in!!"
Hahaha! Ja, hon menade allvar, och säger så VARJE gång jag gör en tårta. Hon är för härlig!


Ljus botten (vaniljsmak)
Ferraribilarfluff och fluffig vaniljkräm
Smörkräm (vaniljsmak)
Marsipan/Sugarpaste



söndag 7 augusti 2011

Så prinsessigt det kan bli!

Jag fick i uppdrag att göra en "så prinsessig tårta som möjligt"! Jisses! Hur kul som helst ju, eller hur!? Jag såg framför mig flera våningar och massa glitter, rosetter, prinsesskronor och massor massor av rosa. Men sen visade det sig att de ville ha 1 stor fyrkantig tårta. Hmm.....då blev det liksom lite svårare kände jag. Vad tycker ni? Är det lättare att dekorera en tårta med flera våningar, än en stor (som i detta fallet ca 30-35 bitars) rektangulär tårta?

Önskemålet var att tårtan skulle ha bonanza fyllning. Vad sjutton är det? Googlade runt, men kunde inte hitta något. Till slut fick jag ringa och höra efter vad ungefär en bonanzafyllning var, och fick till svar att det var banan och choklad. Då provade att skriva banaza instället, och vips, så var allt mycket lättare! Men eftersom jag inte hittade något riktigt ordentligt recept hittade jag på min egen version.


Jag ville så gärna ha med en groda, för bara några dagar innan hade jag sett en liten groda i ett skyltfönster som satt i mitten på en fin prinsesskrona (+ lite blommor och blad). Min tanke var ju då att göra något liknande, men eftersom det fanns så mycket yta att täcka på tårtan så var jag tvungen att skippa den idé och sätta grodan och blommorna utanför istället.


Grodan var superkul och relativt enkel att göra. Det vara bara ögonen som krånglade lite, men de blev ok till slut. Självklart gjorde jag en av mina favoritrosor/blommor också :)


Ljus botten
Bananmousse och chokladkräm (bananza)
Smörkräm
Marsipan/sugarpaste

Ca 30-35 bitar


söndag 31 juli 2011

Ännu en grävskopa

Åter igen fick jag göra en grävskopa, men nu var det lite dålig fart på idébanken så jag tog helt enkelt denna snygga designen från en annan tårtkonstnär. Tyvärr kan jag inte hitta henne igen, så jag kan inte länka till hennes bild. Men om någon känner igen tårtan så får ni gärna skriva till mig!


Grävskopan skulle vara så verklig som möjligt. 


Ljus botten
Dumlefluff och vaniljmousse
Smörkräm
Marsipan/sugarpaste

Ca 25 bitar


tisdag 26 juli 2011

Traktor

För ett tag sen gjorde jag denna traktortårta till lille Sebastian. Har gjort flera andra fordon, men detta var min första traktor. Finns många andra traktortårtor där ute, så det var inte svårt att hitta inspiration :-)



Ljus botten
Vaniljmousse och chokladkräm
Smörkräm
Marsipan/sugarpaste

ca 15-17 bitar


söndag 24 juli 2011

Pippi Långstrump och Timmy lamm

På den här tårtan skulle Pippi Långstrump och Timmy lamm samsas. Ibland är det svårt att välja när ens barn har 2 favoriter för tillfället. Men jag kände att det skulle fungera om jag fick göra en 2-våningstårta. Det är ju såååå roligt att göra våningstårtor för då kan man ju låta fantasin flöda ännu mer :-)


Pippi och Timmy kom riktigt bra överens där i gräset, eller hur!? 


Chokladbottnar
Hallonmousse och fluffig vaniljmousse
Smörkräm
Marsipan/sugarpaste

Ca 20-25 bitar

Svart marsipan

För ett par veckor sen var jag i min favoritaffär - Tårtdecor! Agneta och de andra som jobbar där är så himla trevliga och de får ju in fler artiklar hela tiden, så jag hittar nästan alltid något nytt som jag bara "måste" ha! He he
Därför måste jag visa att de fått in svart marsipan! Det tycker jag var toppen, för svart är den färgen jag tycker är svårast att få till i stora mängder. Det går åt så otroligt mycket färg och sen färgar det av sig när man äter marsipanen. Färdigfärgad är väldigt mycket enklare.


Köpte lite andra saker också.......när jag ändå var där.........men allt tog jag inte bild på :-) Egentligen ville jag ha gumpaste eftersom de inte hade någon när jag var där några veckor innan. Jag visste att de skulle få in en sändning och trodde naturligtvis att de skulle ha det denna gången. Men nähä, det hade sålt slut på 3 dagar!!! Det här med sockerkonst har blivit så stort att de inte ens hinner producera i takt med efterfrågan. Jättekul att det blivit så stort tycker jag! (fast lite synd om mig som inte fick köpt någon gumpaste...) Nästa gång kanske :-P