måndag 25 april 2011

Födelsedagstårta till påsk

Min sambos dotter fyller år imorgon så vi passade på att fira henne idag. Min första tanke var att göra en tårta full med påskliljor, men när det inte blev så fina som jag ville (mycket pga tidsbrist) så slutade jag krångla till det och använde min silikonform till att göra dessa söta små blommor istället.


Ljusa glutenfria bottnar (vaniljsmak)

Jordgubbsgrädde och tiramisu

Grädde

Marsipan

söndag 10 april 2011

Iggle Piggle och Bamse

I drömmarnas trädgård och Bamse gjorde jag idag. Egentligen var det 3 st tårtor, men jag glömde ta kort på den sista! Det här är 2 st 11 bitars och den jag glömde var 25 bitar. Hoppas att jag får ett kort på den senare :o)

Jag gillar verkligen Tombliboerna, men Iggle Piggle funkade bra också.

Bamses huvud ville inte riktigt vara med och han lutade bakåt en hel del tyvärr + att jag missade några små detaljer, men man ser väl att det är Bamse ändå?


Några träd fick vara med också...


Ljusa bottnar (vaniljsmak)

Vaniljmousse och hallonmousse

Chokladkräm och jordgubbsmousse

Smörkräm (vaniljsmak)

Marsipan

söndag 3 april 2011

Djur och natur

Igår gjorde jag en födelsedags tårta till grannen. Även som förra året när jag gjorde denna tårtan firade hon tillsammans med sin man och syster eftersom de fyller år nästan samtidigt.

Det betyder ju också att de vill ha något som symboliserar de alla 3, och det kan ju vara lite svårt. Men de gillar alla naturen och djuren som bor där (fastän hennes syster är superallergisk mot alla pälsdjur!) så det fick bli temat för årets tårta.

Jag funderade på vilka djur jag skulle göra och kom fram till att de fick bli de största djuren i skogen. Björn och älg.

Jag både täckte tårtan och gjorde alla dekorationer i marsipan eftersom det skulle vara en gelatinfri tårta (och den sugarpasten jag använder mig av i vanliga fall innehåller gelatin)


Ljus botten (vaniljsmak)

Hallongrädde och blåbärsgrädde

Smörkräm (vaniljsmak)

Marsipan

söndag 27 mars 2011

Familjen Barbabapapa

Förra året gjorde jag en My little Pony tårta till Nalini, men i år ville hon ha Barbapapafamiljen.

De flesta i familjen fick hålla i något som symboliserade dom, t ex Barbabok som håller en bok.
Chokladbotten

Fluffig vaniljkräm och ljus daimchokladfluff

Smörkräm (vaniljsmak)

Marsipan/Sugarpaste

onsdag 23 mars 2011

Doptårtor i blått o vitt

Söte Theodore Mathola skulle döpas och önskemålen var att tårtorna skulle gå i blått och vitt med band och en enkel rosett på sidan, en bebis och små fötter.

Tyvärr blev inte korten något vidare, för jag fick lite bråttom på slutet :o)


Jag tycker själv att de där små fotavtrycken är såååå söta! Och bebisar är alltid kul att göra! Filten fick små insektsavtryck (bi, geting eller humla?) som jag sen borstade med snowflakepulver.

Ljusa bottnar (citronsmak)
Chokladkräm och hallonmousse
Smörkräm (vaniljsmak)
Marsipan/sugarpaste

fredag 18 mars 2011

Pernilla Wahlgren

Idag fick jag en glad överraskning :o) Jag fick veta av min arbetskamrat att Pernilla Wahlgren för några dagar sen gjorde ett inlägg på sin blogg - Pernillas Värld - om "drömtårtor". En av mina skotårtor (den här hjärtformade som jag gjorde till min arbetskamrats dotters 18-års dag) var med på bild tillsammans med 8 andra jättefina tårtor från andra tårtkonstnärer. Verkligen jätteroligt!!!

torsdag 24 februari 2011

Chokladsnurror

En av mina stora favoritbakböcker är ju "Sju sorters kakor" (som jag säkert har sagt förut) och igår när vi skulle få besök kände jag för att baka kakor. Förstår inte varför jag inte gör det oftare, för det är ju kul och går fort + att barnen gillar det. Ja, i alla fall att äta upp degen... hihi!

I vilket fall som helst så bestämde jag mig för chokladsnurror. De blev väldigt goda, men kanske inte så perfekta snurror som jag hade velat. Hälften av dom såg mer ut som kakor med tiger mönster!


Chokladsnurror
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin eller smör
Smaksättning:
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
  • Lägg vetemjöl, socker och margarin/smör i en matberedare och blanda tills det blivit en fin deg (ca 1-2 min).
  • Dela degen i 2 delar. Blanda den ena degen med vaniljsockret och den andra med kakaon.
  • Kavla ut de båda degarna till avlånga plattor och lägg sedan den mörka degen ovanpå den ljusa och rulla ihop dem på längden. Låt rullen ligga kallt en stund och skär den i 3-5 mm tjocka skivor.
  • Gräddas mitt i ugnen (200 grader) ca 6-10 minuter.