måndag 9 januari 2012

Ibland går det lite snett...

Jag har åter igen varit lite frånvarande från bloggen, men denna gången beror det på ett projekt jag har startat och som förhoppningsvis kommer igång ordentligt i sommar. Mer om det kommer om några månader :-)

Här ville jag försöka mig på att göra en riktig "topsy turvy" tårta. Temat skulle vara "Liten skär och många små brokiga" som är en gullig barnbok. Jag hade aldrig hört talas om den förut, men fick se en hel del bilder.


Det var mycket som inte ville gå min väg när jag började sätta ihop denna tårtan och jag var faktiskt nära att ge upp! Men skam den som ger sig! Även om tårtan inte riktigt blev som jag tänkt, så var det mycket lärorikt.

Ljusa bottnar
Passionsfrukt med hela hallon och vanilj (?)
Smörkräm
Marsipan/sugarpaste



tisdag 22 november 2011

Tårtor till jobbet!

Jag hade länge lovat att jag skulle ta med tårta till jobbet, så när det var några killar som skulle sluta tyckte jag att det passade bra att göra dessa. Jag älskar att jobba med rosa, vitt och svart (det har jag säkert sagt tusen gånger förut).
De första två bilderna är samma tårta, men sett från olika håll. Eftersom de skulle stå på ett bord i mitten av lunchrummet ville jag inte ha en framsida och en baksida, utan att den skulle se lika bra ut från alla håll.




Av praktiska skäl fick det bli 2 st våningstårtor, men jag ville ändå att de skulle matcha varandra i färg och form.

Måste ju berätta vad en av de killarna som skulle sluta gjorde med min stackars tårta. Han hade nog aldrig skurit i en våningstårta förut, så han trodde att det bara var att skära igenom tills han kom till botten. Det ska väl tilläggas att den här killen sysslar med värsta sortens kampsport och är väldigt stark. Han lyckades skära igenom bottenplattan som den översta tårtan står på!!!

Jag nästan dog på fläcken! Hahaha!
-Vad GÖR du??? var det enda jag kunde få fram...

Han förstod helt enkelt inte att det var 2 st tårtor och att man skär den översta först. Just då var det inte så roligt att se flera timmars arbete totalförstöras ungefär 2 sekunder efter att jag tagit fram tårtorna (och innan någon knappt hade hunnit se dom), men så här i efterhand tycker jag det är hysteriskt komiskt!

Ljusa bottnar (vaniljsmak)
Chokladkräm och lemoncurdgrädde
Dumlefluff och kokosmousse
Smörkräm (vaniljsmak)
Marsipan/sugarpaste

lördag 12 november 2011

Bröllopstårta med drapering

Brudparet ville ha en väldigt enkel och stilren design på sin bröllopstårta, och det är ju det jag gillar. Något jag länge velat pröva är draperingar, så det här var jättekul och jag kände mig väldigt nöjd med resultatet :-)



De skulle själva sätta på en toppdekoration, så tårtan såg ut så här när jag lämnade den. Skickade med några extra rosor också, ifall de skulle vilja ha dom till något annat.


Gjorde den här tårtan i somras någon gång, så jag har glömt vad den innehöll, men däremot är alla kulorna rullade för hand och jag tror det var runt 100 - 150 st. Pärlband som man kan trycka ut i former tycker jag inte blir snygga (även om man säkert sparar tid). När man ändå lägger ner så många timmar på en tårta tycker jag man kan göra det där lilla extra. Det gör stor skillnad!

söndag 23 oktober 2011

Barbie


Nä, nu är det nog på tiden med ett nytt inlägg :-) Eller hur!?

Våra goda vänners lilla tjej Anna fyllde 4 år (kan inte fatta att hon redan är så stor!) och gillar fortfarande Hello Kitty, men eftersom jag redan har gjort 1 (eller 2?) Hello Kitty tårtor till henne så tyckte faktiskt hennes mamma att hon skulle få någonting annat.

Det var väldigt roligt att få göra en ny Barbietårta och jag fick för första gången prova min docka, eller snarare halva docka som jag köpt hos Tårtdecor. De andra gångerna har jag tagit av benen på en riktig docka, men det här var ju betydligt smidigare!






tisdag 6 september 2011

Peru

Den här tårtan skulle gå i färgerna rött och vitt eftersom tjejen som fyllde år kommer från Peru. Först gjorde jag alla blommor och satte på tårtan, men tyckte det så för tomt och trist ut, så jag la dit lite gröna löv: Men det var fortfarande något som saknades! Så efter en stunds funderande och testande så bestämde jag mig för att göra det vackra mönstret på kanten och sätta dit några pärlor. Vad tycks?
Jag kände som att det var pricken över i:et :-)


Ca 25 bitar


måndag 5 september 2011

Tuttar

Jag bara älskar våra goa vänner Helena och Fredrik. Underbara människor som alltid bjuder på sig själva och Helena vet verkligen vad Fredrik gillar.....he he he! Den första tårtan jag gjorde till Fredrik var den här Porto-tårtan och förra året fick han denna pokertårtan. Allt enligt Helenas önskemål :-) Konstigt nog (!) har aldrig Fredrik överraskat Helena med en tårta. Hon har alltid bestämt själv, men vi får väl se vad som händer nästa år... ;-)


Fredriks mammas kommentar var -"Den här kan vi inte äta upp! Den måste ramas in!!"
Hahaha! Ja, hon menade allvar, och säger så VARJE gång jag gör en tårta. Hon är för härlig!


Ljus botten (vaniljsmak)
Ferraribilarfluff och fluffig vaniljkräm
Smörkräm (vaniljsmak)
Marsipan/Sugarpaste



söndag 7 augusti 2011

Så prinsessigt det kan bli!

Jag fick i uppdrag att göra en "så prinsessig tårta som möjligt"! Jisses! Hur kul som helst ju, eller hur!? Jag såg framför mig flera våningar och massa glitter, rosetter, prinsesskronor och massor massor av rosa. Men sen visade det sig att de ville ha 1 stor fyrkantig tårta. Hmm.....då blev det liksom lite svårare kände jag. Vad tycker ni? Är det lättare att dekorera en tårta med flera våningar, än en stor (som i detta fallet ca 30-35 bitars) rektangulär tårta?

Önskemålet var att tårtan skulle ha bonanza fyllning. Vad sjutton är det? Googlade runt, men kunde inte hitta något. Till slut fick jag ringa och höra efter vad ungefär en bonanzafyllning var, och fick till svar att det var banan och choklad. Då provade att skriva banaza instället, och vips, så var allt mycket lättare! Men eftersom jag inte hittade något riktigt ordentligt recept hittade jag på min egen version.


Jag ville så gärna ha med en groda, för bara några dagar innan hade jag sett en liten groda i ett skyltfönster som satt i mitten på en fin prinsesskrona (+ lite blommor och blad). Min tanke var ju då att göra något liknande, men eftersom det fanns så mycket yta att täcka på tårtan så var jag tvungen att skippa den idé och sätta grodan och blommorna utanför istället.


Grodan var superkul och relativt enkel att göra. Det vara bara ögonen som krånglade lite, men de blev ok till slut. Självklart gjorde jag en av mina favoritrosor/blommor också :)


Ljus botten
Bananmousse och chokladkräm (bananza)
Smörkräm
Marsipan/sugarpaste

Ca 30-35 bitar