Jag har haft en burk med mald hasselnöt och mandel ståendes ett tag och funderat vad jag skulle kunna hitta på med det. Igår ville jag ha något snabbt och lätt till kaffet så jag satte mig ner och bläddrade i boken -Sju sorters kakor- och hittade ett recept på "Nötklickar". I receptet står det att man ska använda 2 dl (125 g) nötkärnor, men eftersom jag bara hade ca 65 g så ändrade jag lite. Tog lite extra margarin och la till lite grovt hackad vit och mörk choklad från Odense. Jag skriver receptet så som jag gjorde det.
65 g mandel och hasselnötter (malda)
60 g margarin el smör (rumsvarmt)
1/2 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
50 g vit choklad
50 g mörk choklad
Mal nötterna. Blanda mjöl, bakpulver och nötter i en skål. Vispa matfett och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda i mjölblandningen och till sist den hackade chokladen.
Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Ugn: 200 grader